χώρος τέχνης

Ο χώρος Τέχνης Τέτα αποτελεί εργαστήριο, χώρο τέχνης και χώρο μόνιμης έκθεσης γλυπτικών και ζωγραφικών έργων της Τέτας, που επενδύει στην επικοινωνία και την εξωστρέφεια.

Ο χώρος εστιάζει στην σύγχρονη τέχνη με προσανατολισμό να στεγάσει καινοτόμες ιδέες που έχουν σφυγμό, παλμό, που αποτυπώνουν το σήμερα και να ενθαρρύνει την εκτίμηση του κοινού για την ελληνική σύγχρονη τέχνη.

Ανοίγει την πόρτα του σε νέες οπτικές, δίνει βήμα στην ελεύθερη έκφραση, στην δημιουργικότητα, στον πειραματισμό, προάγει την συνεύρεση και την συνομιλία των καλλιτεχνών, ενθαρρύνει τη συνεργασία και την συλλογικότητα με στόχο όχι μόνο την έκθεση έργων αλλά την πλαισίωσή τους και την συνομιλία τους με άλλες μορφές τέχνης παράλληλα, έτσι ώστε η παρουσίαση του εκάστοτε καλλιτεχνικού έργου να αποτελεί πολιτιστικό γεγονός που προκύπτει από την ένωση διαφόρων τεχνών.

Το εικαστικό πρόγραμμα του Χώρου Τέχνης Τέτα περιλαμβάνει την διοργάνωση workshops και ομιλιών και την προβολή της γλυπτικής, της ζωγραφικής, εγκαταστάσεων, περφόρμανς, της μουσικής, του χορού, του θεάτρου, της φωτογραφίας, του κινηματογράφου, της λογοτεχνίας, της ποίησης, του design, στο κοινό του, με υψηλό αισθητικό κριτήριο.

Επιπλέον, όραμα του χώρου Τέχνης Τέτα, αποτελεί η ανάδειξη του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης και να επικοινωνήσει το καλλιτεχνικό της στίγμα.